Een nieuw soort festival

Arnhem verdient zijn eigen jaarlijks terugkerend urban sports en -culture festival! Wij zijn er klaar voor en de community’s van Arnhem ook. Wij zien een festival voor ons met ruimte voor alles wat onder de term “urban” valt: een creatieve mix van sporten, dans en art. We willen een voor festival creëren dat in aanloop van het WK BMX in 2021 op Papendal steeds groter wordt in omvang. Waar we topatleten naar toe trekken en waar de lokale community de kans krijgt zich te laten zien. Waarbij de community tijdens competities kan strijden tegen internationale Pro’s, waar uitdagende workshops plaatsvinden, waar inspirerende demonstraties worden gegeven en waar de nog-niet-urban-sporter de kans krijgt om te proeven van alles wat “urban” te bieden heeft!

Spin-off

Samen met onze Partners Rozet en Papendal willen wij een framework opzetten dat dit mogelijk maakt. Te beginnen in hartje Arnhem. Als Spin-off willen wij namelijk het openbare Rozet inzetten als “the place to be!”. Een plek dat naast zijn bereikbaarheid grote symbolische waarde heeft en waarin de creatieve mogelijkheden oneindig lijken te zijn. Met een beetje omdenken (en natuurlijk met sportstimulering gedachte) willen wij juist van de mooiste feature van het Rozet gebruik maken: Het trappenstelsel. De afwisselende hoogteverschillen, “gevaarlijke” randen, intrigerende doorkijken en architectonische uitsparingen lenen zich perfect voor een “mind-blowing” Parkour, dat de potentie heeft nationale al dan niet internationale aandacht te creëren. Met wat verbeelding zien we de vergelijkingen met het event “Skyladder parkour” in Tianmen China.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arnhems Panorama

Tijdens de Spin-off zal dit het Main-event vormen. De vlakke stukken en verdiepingen in het trappenstelsel geven echter de perfecte gelegenheid voor een scala aan activiteiten. Een ononderbroken “flow” ontstaat waarmee we alle activiteiten als het ware aan elkaar rijgen, dat begint bij het plein voor het Rozet: Voorbij het bekende Aardvarken, een krachtenspel van Calisthenics, kickflips in het Skateparkje, manuals op de BMX pumptrack, vervolgens langs de finish van het Parkour waar net de Nederlands kampioen aan zijn afdaling begint: Met voorbij vliegende Freerunner’s ontstaat een niet te onderdrukken drang om te ontdekken waar ze vandaan komen….

 

Verder omhoog met de trappen waar een schouwspel van salto’s plaatsvindt op de geplaatste trampolines, dan de Airtrick en puzzelmatten Area waar spectaculaire Martial Arts Tricking wordt gedaan om vervolgens een workshop mee te pakken in de “freestyle zone”. Verder de trappen omhoog waar een diversiteit aan urban dance op je staat te wachten. Breakdance enstreetdance vinden hier plaats in de vorm van battles of laagdrempelige workshops! Als afsluiting eindig je op het dakterras waar je onder genot van muziek en een drankje van het prachtige Arnhemse panorama kan genieten!